Alleen het beste is goed genoeg!

Million Horse is onlangs op inspiratietrip naar Bali geweest. Bali staat bekend om hun zilversmeden. Dit zijn ware kunstenaars die de technieken van generatie op generatie hebben doorgekregen. Zeker hun geduld en het streven om ieder sieraad net zo mooi te krijgen als het vorige stelt hun in staat dit dag in dag uit met een dergelijke precisie te doen. De meest beroemde en bekendste kunstenaars komen uit het dorp Celuk in de deelprovincie Gianyar. Celuk noemt men dan ook het zilver en gouddorp op Bali. In Celuk hebben de meeste zilversmeden kleine fabriekjes waar ze aan kleine houten tafels met engelengeduld dagdagelijks hun sieraden maken. Door de trotse houding die ze hebben over hun vakgebied zijn ze in staat om ieder sieraad met dezelfde precisie te benaderen en af te werken. Alleen het beste is goed genoeg en hier zullen ze nooit enige concessie aan doen. Een sieraad wat niet goed is word opnieuw gesmolten en verwerkt. Het word nooit verkocht.

Deze manier van werken spreekt Million Horse erg aan, wij hebben een kijkje mogen nemen in verschillende zilver-fabrieken. We hebben ontzettend veel ideeën en inspiratie opgedaan! De mensen zijn ontzettend creatief en perfectionistisch. Tijdens ons tweede bezoek zijn we in de fabriek geweest waar de bekende Buddha to Buddha sieraden worden gemaakt. We hebben diverse ontwerpen achtergelaten om te laten maken (handwerk). Enkele ontwerpen waren al klaar tijdens onze reis, deze hebben wij meegenomen naar Nederland om te testen.

Wij verwachten dat we dit jaar onze collecties weer kunnen uitbreiden met prachtige unieke sieraden die met veel zorg, ambacht en passie zijn gemaakt op Bali. Deze zilveren en/of gouden sluitingen in combinatie met het paardenhaar dat u zelf aanlevert zorgen er samen voor dat u kunt genieten van bijzondere en waardevolle sieraden van topkwaliteit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *